در این مطالعه، تحلیل انرژی و اقتصادی کنجد با توجه به شاخصهای مختلف انرژی و اقتصادی انجام شد. دادههای لازم به صورت تصادفی و با روش پرسشنامهای از 50 مزرعه تولید کنجد استان مازندران جمعآوری شدند. بیشترین سهم انرژی مصرفی در تولید کنجد مربوط به انرژی کود شیمیایی و کمترین آن مربوط به انرژی سموم شیمیایی بود. نتایج حاصله از این تحقیق نشان داد که نسبت انرژی، بهرهوری انرژی، انرژی ویژه و انرژی خالص بهدست آمده بترتیب برابر 06/1، 07/0 کیلوگرم بر مگاژول، 80/13 مگاژول بر کیلوگرم و 82/1592 مگاژول بر هکتار میباشد. همچنین شاخصهای اقتصادی مورد مطالعه این تحقیق شامل سود خالص، سود ناخالص، بهرهوری تولید و نسبت سود به هزینه بترتیب برابر 18925718 ریال بر هکتار، 30020718 ریال بر هکتار، 037/0 کیلوگرم بر 1000 ریال و 51/1 برآورد شد. نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف انرژی در بخش نهادههای تولید کنجد در استان مازندران به درستی مدیریت نشده و عملیات مربوط به توزیع کود و سموم شیمیایی باید با دقت بیشتر و با تکنولوژی بهتری صورت پذیرد.
Loghmanpour zarini R, Nabiporafrozi H. Calculation and Analysis of Energy and Economic of Sesame Production in Iran (Case study: Mazandaran Province). IJE 2016; 19 (2) URL: http://necjournals.ir/article-1-865-fa.html
لقمانپور زرینی رسول، نبی پور افروزی حسن. محاسبه و ارزیابی شاخصهای انرژی و اقتصادی تولید کنجد در ایران (مطالعه موردی: استان مازندران). نشریه انرژی ایران. 1395; 19 (2)