[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
آمار نشریه::
مقالات آخرین شماره::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نشریه برنامه ریزی و سیاستگذاری انرژی
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 542
نرخ پذیرش: 40.3
نرخ رد: 59.7
میانگین داوری: 211 روز
میانگین انتشار: 297 روز
..
:: دوره 24، شماره 3 - ( 9-1400 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 16-1 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فاکتورهای زیست‌محیطی و انرژی مصرفی در تولید نوشابه‌های گازدار: مطالعه موردی- شرکت زمزم گرگان، ایران
محمد شریفی* ، شمسی سودمندمقدم ، اسحاق عادل دوست
دانشگاه تهران ، m.sharifi@ut.ac.ir
چکیده:   (754 مشاهده)
ارزیابی انرژی و آلاینده‌های زیست‌محیطی یک فرآیند تولیدی ازنظر ارائه‌ی راهکارهای کاهش مصرف انرژی و انتشار آلاینده‌ها دارای اهمیت می‌باشد. اهمیت حفاظت از محیط زیست و تأثیرات احتمالی مرتبط با محصولات تولیدی و مصرف باعث افزایش علاقه به شناسایی این اثرات شده است. علاوه براین، یکی از مهمترین چالش­ها در بخش صنعت میزان انرژی مصرفی است. پژوهش حاضر، تولید نوشابه­های گازدار در شرکت زمزم گرگان را در دو بخش بطری­های شیشه­ای و بطری­های PET با رویکردهای مختلف از نظر جریان انرژی و تأثیرات زیست محیطی بررسی کرده­است. نتایج این مطالعه نشان داد که کل انرژی ورودی در تولید نوشابه­ گازدار شیشه­ای 89/31610 مگاژول و در نوشابه­ گازدار PET 90/11081 مگاژول است. نوشابه­ گازدار شیشه­ای نسبت به نوشابه گازدار PET بارهای زیست محیطی بیشتری تولید می­کنند. این نشان می­دهد که استفاده از بطری­های PET برای تولید نوشیدنی های گازدار از نظر میزان آلاینده های زیست محیطی مناسب تر از بطری های شیشه­ای می­باشد.. همچنین بیش­ترین میزان نسبت انرژی و بهره­وری انرژی مربوط به تولید ذرت هنگامی بود که سامانه­ بی­خاک­ورزی بابقایا جانشین بی­خاک­ورزی بابقایا استفاده شد، به‌طوری‌که مقدار این شاخص­ها برای این سامانه 26 و 075/0 گزارش شد.
واژه‌های کلیدی: آلاینده، گرمایش جهانی، نوشیدنی، نهاده های انرژی
متن کامل [PDF 1651 kb]   (257 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مديريت انرژي، بهینه سازی و اصلاح الگوی مصرف
دریافت: 1400/1/12 | پذیرش: 1401/8/7 | انتشار: 1400/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi M, Soodmand-Moghaddam S, Adeldoust I. Assessment environmental factors and energy consumption of Carbonated Soft Drink Production: Case Study- Gorgan ZamZam Company, Iran. IJE 2021; 24 (3) :1-16
URL: http://necjournals.ir/article-1-1644-fa.html

شریفی محمد، سودمندمقدم شمسی، عادل دوست اسحاق. ارزیابی فاکتورهای زیست‌محیطی و انرژی مصرفی در تولید نوشابه‌های گازدار: مطالعه موردی- شرکت زمزم گرگان، ایران. نشریه انرژی ایران. 1400; 24 (3) :1-16

URL: http://necjournals.ir/article-1-1644-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 3 - ( 9-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه انرژی ایران Iranian Journal of Energy
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4652