بررسی و تعیین انرژی مصرفی در دو روش تولید پیاز خوراکی
|
|
|
|
چکیده: (5343 مشاهده) |
این پژوهش به منظور بررسی انرژی مصرفی در تولید پیاز خوراکی به دو روش بذرکاری و نشاکاری و ارائه راهکارهایی برای کاهش مصرف انرژی اجرا گردید. برای تعیین میزان انرژیهای نهاده و ستانده محصول پیاز، پرسشنامهای تنظیم و نوع و میزان نهادههای مصرفی در مراحل مختلف تولید و نیز عملکرد محصول برداشت شده در آن توسط زارعین پیاز تکمیل شد. بر اساس نتایج، نسبت انرژی ستانده به نهاده در دو روش بذرکاری و نشاکاری به ترتیب 82/0 و 95/0 برآورد شد. خالص افزوده انرژی (بهره خالص انرژی) در روش بذرکاری و نشاکاری به ترتیب 8/52358- و 2/14333- مگاژول در هکتار به دست آمد. اندازهگیری بهرهوری انرژی نشان داد که این شاخص در روش بذرکاری 24/0 و در روش نشاکاری 29/0 کیلوگرم بر مگاژول میباشد. محاسبه شدت انرژی بیانگر آن بود که به ازای تولید یک کیلوگرم پیاز در روش بذرکاری و نشاکاری به ترتیب به 13/4 و 4/3 مگاژول انرژی نیاز است که از صرفهجویی 5/21 درصدی انرژی در روش نشاکاری حکایت دارد. کاربرد روشهای آبیاری جدید، ماشینهای مناسب کاشت و برداشت و توجه به توصیه کارشناسان کشاورزی در امر مصرف کود، سم و بذر، نقش اساسی در کاهش مصرف انرژی و هزینه های تولید پیاز ایفا میکند. |
|
واژههای کلیدی: پیاز، نهادههای مصرفی، عملکرد، شاخصهای انرژی |
|
متن کامل [PDF 236 kb]
(2366 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
مديريت انرژي، بهینه سازی و اصلاح الگوی مصرف دریافت: 1393/4/22 | پذیرش: 1393/6/25 | انتشار: 1394/4/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|