[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
آمار نشریه::
مقالات آخرین شماره::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نشریه برنامه ریزی و سیاستگذاری انرژی
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 555
نرخ پذیرش: 39.2
نرخ رد: 60.8
میانگین داوری: 218 روز
میانگین انتشار: 295 روز
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۶ نتیجه برای هاشمی

رزم آرا ذاکری فر، شهرام جدید، لادن هاشمی تهرانی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۸ )
چکیده

این مقاله مدلی از بازار برق را با بهینه سازی همزمان انرژی و ذخیره که توسط واحدهای تولیدی و سمت تقاضا فراهم می شوند، پیشنهاد و تحلیل می نماید. در این مدل، تولید کنندگان و مصرف کنندگان، پیشنهادات فروش و خرید خود را در دو دسته تولیدات مجزا و مشخص شامل انرژی و ذخیره، ارائه می کنند. انعطاف پذیری در برنامه ریزی که از طریق پیشنهادات ذخیره سمت تقاضا ایجاد می شود، منجر به اثرات قابل توجهی در کارایی اقتصادی سیستم می گردد. نتایج بدست آمده از بهینه سازی با استفاده از دو روش برنامه ریزی خطی عدد صحیح آمیخته و الگوریتم ژنتیک، آثار جالب توجهی از تغییر نرخ قیمت ذخیره سمت تقاضا بر پارامترهایی از قبیل قیمتهای بازار انرژی، رفاه اجتماعی و برنامه ریزی واحدهای تولید را نشان داده است. همچنین مطالعات نشان داده است که مصرف کنندگان با حضورشان در بازار، ضمن افزایش سود خود، منجر به کاهش قدرت بازار تولید کنندگان می شوند. ضمناً با کاهش میزان تقاضا در بازار که از طریق برنامه های متنوع پاسخ تقاضا قابل دستیابی است، آثار قابل توجه مورد بحث، کاهش خواهد یافت.

مریم هاشمی نمین، سعید افشارنیا، وحید صالحی پور،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۸ )
چکیده

در مقاله حاضر فوتوولتائیک به عنوان یکی ازجذاب ترین روش های تولید انرژی در میان انرژی های تجدید شونده مورد بررسی، مطالعه و تمرکز قرار گرفته است. این شیوه تولید توان به سبب طبیعت تمیز و بدون نیاز به سوخت آن روز به روز توجه بیشتری به خود جلب می نماید. تولید توان قابل قبول از دید استاندارد کیفیت توان محققین را وادار می نماید تا بر روی پارامترهای خروجی سیستم های فوتوولتائیک و کنترل آنها به طریق مطلوب تمرکز نمایند. در بخش DC ماژول های فوتوولتائیک مدلسازی شده و همچنین مبدل DC/DC به طریق مخصوص کاربرد فوتوولتائیک شبیه سازی و طراحی شده است. مساله مهمی که در این بخش مطرح است و بطور مستقیم در بازده سیستم فوتوولتائیک دخالت دارد بحت ردیاب حداکثر توان می باشد (MPPT ) . تکنیک ردیابی حداکثر توان به کار برده شده در این مقاله تکنیک نمو رسانایی می باشد. در بخش AC که تمرکز اصلی مقاله حاضر است روش جدیدی برای کنترل نقطه کوپل مشترک (PCC) پیشنهاد شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته که تثبیت ولتاژ را در این نقطه به دنبال دارد. براساس روش کنترلی پیشنهادی، باس محل نصب PV در شبکه قدرت به عنوان شین PŪ معرفی شده و در محاسبات پخش بار به کار می رود. در این راستا ایده دیگر مورد نظر تحقیق که همانا تولید توان راکتیو توسط سیستم فتوولتائیک می باشد در قالب ایده کنترل و تثبیت ولتاژ برای رسیدن به شین PŪ محقق می شود.

محمد عبداله پور، حسین هاشمی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

از روش‌های مطلوب جهت تبدیل انواع زباله‌های پلاستیکی، روش تجزیه حرارتی (پیرولیز) می‌باشد. وجود کاتالیست می‌تواند بهبود فرآیند تبدیل و به حداقل رساندن دما و زمان لازم به منظور فرآیند شکست مولکول‌های بزرگ پلیمری به مولکول‌های کوچک را به دنبال داشته باشد. به کارگیری این روشاز یک طرفسببحفاظت از محیط زیست شده و از طرف دیگر جای‌گزین مناسبی برای ذخایر نفت و گاز می‌باشد.در این مقاله یک مدل توسعه یافته ریاضیارائه می شود وبا استفاده از دو روش سطح پاسخ و الگوریتم رقابت استعماری مدل مورد نظر و پارامترهای موثربرآن به منظور ارائه بهترین شرایطانجام فرآیند پیرولیز کاتالیستیبرای دو سوخت مایع و گاز مورد مطالعه قرارگرفته است. طی این مطالعه شرایط دمای ۹۲/۵۶۱ درجه سانتی‌گراد و وزن کاتالیست ۳۳/۱ گرم برای سوخت مایع و همچنین دمای ۷۴/۵۶۰ درجه سانتی‌گراد و وزن کاتالیست ۱ گرم به عنوان شرایط بهینه پاسخ تعیین گردید. همچنین همگرایی و نزدیکی نتایج دو روش تایید کننده‌ی صحت روش و پاسخ نهایی است. به طوری که میزان همبستگی نتایج برای سوخت مایع طبق تحلیل آنالیز واریانس ۸/۹۸ % و برای سوخت مایع ۵/۹۶ % به دست آمده است.


زینب اکبری، فاطمه درگاهیان، محمد ناصر هاشمی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

انرژی خورشیدی منحصربه‌فردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان است و منبع اصلی تمامی انرژی‌های موجود در زمین می‌باشد. انرژی خورشیدی به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل گردد. به‌طور کلی انرژی متصاعد شده از خورشیدی در حدود ۳٫۸ در ۱۰۲۳ کیلووات در ثانیه می‌باشد.در این پژوهش جهت بررسی پتانسیل انرژی خورشید در استان لرستان از داده های دیدبانی شده ۹ ایستگاه سینوپتیک مستقر در سطح استان بصورت ماهانه طی دوره آماری (۲۰۱۴-۲۰۰۰) جهت ایجاد بانک اطلاعاتی استفاده گردیده است. داده های مورد استفاده عبارتند از : ( متوسط دما، متوسط حداقل دما، متوسط حداکثر دما، متوسط کمینه رطوبت، ساعت آفتابی، ابرناکی). داده های مربوط به تابش خورشید اندازه گیری شده ایستگاه خرم آباد طی دوره آماری ۲۰۰۲-۲۰۰۷ برا ی مدلسازی و ا ز نتایج بدست آمده جهت برآورد میزان تابش ماهانه و فصلی سایر نقاط استان استفاده شد. از روش ایزوکلاستر در محیط GIS برای پهنه بندی مناطق تابشی در سطح استان استفاده شد. نتایج نشان داد که ماه ژولای و فصل تابستان دارای بیشترین در یافت تابش رسیده به سطح زمین می باشند. ایستگاه الیگودرز، کوهدشت و پلدختر همواره دارای ارقام تابش دریافتی بالایی بودند؛ اما با توجه به دمای بالای دو ایستگاه کوهدشت و پلدختر می توان گفت که شهرستان الیگودرز دارای بهترین شرایط برای نصب سلول های خورشیدی در بین سایر نقاط استان است. 


سید مسعمود سیدی، مهدی هاشمی تیله نویی، مهدی خلیلی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

در بررسی حاضر، تحلیل انرژی و اگزرژی-اقتصادی برای تمامی سیستم های انتقال انرژی از منبع انرژی اولیه تا انتقال انرژی از پوشش ساختمان برای ساختمانی سه طبقه با کاربری آموزشی ارائه شده است. در مرحله اول تقاضای انرژی یا به عبارتی بار گرمایشی مورد نیاز به کمک نرم افزار کریر برای تمامی فضا­ها محاسبه می گردد. با نوشتن معادلات انرژی و اگزرژی در قسمتهای مختلف اتلاف انرژی و اگزرژی بدست آمده و همچنین هزینه هر یک از اجزای سیستم گرمایشی محاسبه می شود. مرحله دوم شناسایی فرآیندهای نامطلوب ترمودینامیکی سیستم بر پایه تعیین اتلافات اگزرژی و محاسبه پارامترAWT IMAGE به عنوان نرخ اتلافات ترمودینامیکی بر هزینه می­باشد. مرحله سوم، تعیین بیشترین اصلاحات قابل پیاده سازی بر پایه مفاهیم اگزرژی-اقتصادی است بطوریکه پارامتری به نام ECE به عنوان اثربخشی هزینه اگزرژی برای تمامی سیستم های انتقال انرژی از منبع انرژی اولیه تا انتقال انرژی از پوشش های ساختمان محاسبه می گردد. نتیجتاً بیشترین اتلاف انرژی و اگزرژی مربوط به مرحله تولید و به ترتیب ۸۰/۱۸۸ ، ۴۲/۲۹۵ کیلو وات می باشد. همچنین با محاسبه AWT IMAGE و ECE مشخص می شود که دیگ آب گرم و مرحله تولید انرژی نیاز بیشتری به بهینه سازی و اصلاح دارند.


خانم زهراسادات هاشمی نسب، دکتر اسماعیل مزروعی نصرآبادی، دکتر زهرا صادقی آرانی،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده


یکی از مهم‌ترین فناوری‌ها که در سال‌های اخیر مورد توجه محققین و صنایع قرار گرفته است، اینترنت اشیاء می‌باشد. صنعت انرژی از صنایع اصلی و مهم هر کشور محسوب می­شود که نوآوری در این بخش به دلیل مزایای فراوان ضروری است. با وجود اهمیت فناوری اینترنت اشیاء و صنعت انرژی، بررسی‌ها نشانگر ضعف این صنعت در پیاده‌سازی فناوری است، در نتیجه لازم است چالش­ها و موانع شناسایی و مدل­سازی شوند. این تحقیق با هدف شناسایی و مدل­سازی چالش­ها و موانع پیاده­سازی اینترنت اشیاء در زنجیره تأمین صنعت انرژی ایران در دو مرحله انجام شد. در فاز اول، با مرور ادبیات چالش‌ها شناسایی و با روش دلفی توسط 14 نفر از خبرگان صنعت انرژی ایران، مورد بررسی و تکمیل قرار گرفتند. در فاز دوم، پس از بررسی دیدگاه 10 نفر از خبرگان، مدل چالش­ها با روش مدل‌سازی ساختاری تفسیری فراگیر فازی ترسیم گردید. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه و از روش نمونه­گیری هدفمند و گلوله برفی استفاده شد. در نهایت 67 چالش در خصوص پیاده‌سازی اینترنت اشیاء در زنجیره تأمین صنعت انرژی ایران شناسایی شد که این چالش در 17 دسته گروه‌بندی گردید. . نتایج مدل¬سازی چالش¬ها نشان¬ می¬دهد که چالش‌های شرایط حکمرانی، استانداردها و مقررات دولتی، فقدان مدیریت استراتژیک و ادراکی، مهم¬ترین چالش‌های اینترنت اشیاء در زنجیره تأمین صنعت انرژی ایران هستند و جهت پیاده¬سازی فناوری باید در نظر گرفته شوند


صفحه 1 از 1     

نشریه انرژی ایران Iranian Journal of Energy
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714