[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
آمار نشریه::
مقالات آخرین شماره::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نشریه برنامه ریزی و سیاستگذاری انرژی
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 555
نرخ پذیرش: 39.2
نرخ رد: 60.8
میانگین داوری: 218 روز
میانگین انتشار: 295 روز
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای ورهرامی

ویدا ورهرامی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۸۹ )
چکیده

انرژی یکی از نهاده های موثر بر رشد اقتصادی در کشورهای مختلف است. ایران نیز دارای مخازن زیاد انرژی می باشد که در فعالیت های تولیدی مختلف از انواع فراورده های نفتی به عنوان نهاده استفاده می شود. لذا اطلاع داشتن از نحوه تاثیرگذاری و آثار مستقیم و غیرمستقیم مصرف انرژی بر رشد اقتصادی کشور می تواند سیاست گذاران را در راستای سیاست گذاری صحیح هدایت نماید. در این مقاله برای بررسی آثار مستقیم و غیرمستقیم مصرف انرژی بر رشد اقتصادی، فاصله سالهای ۸۷-۱۳۵۹ را در نظر می گیرم و جهت برازش، یکبار مطالعه را به فاصله سالهای ۶۸-۱۳۵۹ و یکبار نیز برای فاصله سال های ۸۷-۱۳۶۹ انجام می دهم، زیرا در فاصله سالهای ۶۸-۱۳۵۹ کشور درگیر جنگ تحمیلی بود و در این دوران از میزان رشد اقتصادی کشور و بهره برداری از منابع انرژی کاسته شد. نتایج این بررسی حاکی از آن است که در ایران ارتباط مثبتی بین مصرف انرژی و رشد اقتصادی حتی در سال های جنگ تحمیلی (هر چند اندک) وجود دارد.

دکتر مجید احمدیان، دکتر ویدا ورهرامی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

برخی از پروژه‌های سرمایه‌گذاری، جز پروژه‌های ملی کشور محسوب می‌شوند که قاعدتاً نقش بسیار شگرفی در رشد اقتصادی کشور خواهند داشت. تامین مالی این پروژه‌ها به مبالغ بالای سرمایه‌گذاری نیاز دارد و در مراحل اولیه با ریسک بالایی نیز مواجه هستند، چون تاسیسات و ماشین‌آلاتی نیاز دارند که قاعدتاً در پروژه‌های دیگر قابل استفاده نیست و ساخت و بهره‌برداری از آنها نیاز به صرف مبالغ بسیار زیادی دارد، دستیابی به این ماشین‌آلات، نیازمند تکنولوژی بالایی است که کسب این دانش فنی نیز بسیار هزینه‌بر است. مهمترین نوع از پروژه‌های ملی که سرمایه‌گذاری در آنها آثار شگرفی بر رشد اقتصادی کشور خواهد داشت، پروژه‌های حیطه نفت و گاز است. سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها در گام اول بسیار هزینه‌بر است ولی در بلندمدت بازده بسیار بالایی را برای کشور به همراه خواهد داشت. لذا مهمترین نکته برای بهره‌برداری سریع از این ذخایر جذب منابع مالی است. در ایران برای تامین مالی پروژه‌های استخراج و بهره‌برداری از ذخایر فراساحلی اکثراً از نوع قراردادهای خدماتی بیع‌متقابل استفاده می‌شود. انعقاد قرارداد میان کشور دارنده مخزن و شرکت سرمایه‌گذار برای دو طرف قرارداد منافعی را به همراه دارد. لذا مقدار بهینه استخراج به‌گونه‌ای تعیین می‌شود که مطلوبیت دو طرف را حداکثر سازد. در این مطالعه به دنبال معرفی انواع روش‌های تامین مالی پروژه‌های بخش انرژی و به خصوص پروژه بهره‌برداری از مخزن پارس جنوبی هستیم و در ادامه به نظریه‌پردازی پیرامون مدلسازی تابع مطلوبیت دو طرف قرارداد و نحوه دستیابی به میزان بهینه استخراج خواهیم پرداخت.


ویدا ورهرامی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

این مقاله با استفاده از یک مدل کنیزی جدید با رویکرد اقتصاد خرد به دنبال بررسی کانال اثرگذاری سیاست پولی در ایران بر عرضه و تقاضای انرژی (نفت و گاز طبیعی) است. از طرف دیگر این مقاله به دنبال بررسی میزان اثرگذاری قیمت انرژی بر تولید و تورم در ایران می‌باشد. بدین منظور از داده‌های مربوط به سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۹۵ و روش روابط به ظاهر نامرتبط جهت برازش استفاده می‌گردد. برای تحلیل نحوه اثرگذاری قیمت انرژی بر متغیرهای اقتصاد کلان، از کانال تقاضا، از منحنی IS و از کانال عرضه از منحنی فیلیپس استفاده می‌شود. نتایج برازش نشان می‌دهد که سیاست پولی در ایران از کانال نرخ بهره به صورت مستقیم و از کانال قیمت انرژی به صورت غیرمستقیم بر تقاضا و عرضه انرژی موثر است که اثرگذاری آن بر تقاضای انرژی بیشتر از عرضه آن می‌باشد. مطابق با نتایج برازش منحنی فیلیپس کینزی‌های جدید و منحنی IS، قیمت انرژی دارای اثر معنادار بر تولید و نرخ تورم کشور است که اثر منفی افزایش قیمت انرژی بر تولید بیشتر از اثر مثبت افزایش قیمت انرژی بر تورم در سالهای مورد بررسی می‌باشد.
 

صفحه 1 از 1     

نشریه انرژی ایران Iranian Journal of Energy
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4714