۳ نتیجه برای بیودیزل
بهمن نجفی، امیرحسین زمزمیان، محمدامین حجازی، مهدی ترکیان،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۷ )
چکیده
پایان پذیری سوخت های فسیلی و بحران های زیست محیطی محققان را بر آن داشته تا به دنبال سوخت های جایگزینی باشندکه هم تجدیدپذیر بوده و هم آلودگی کمتری ایجاد کنند. سوخت های بیولوژیک و مخصوصا بیودیزل به عنوان یک سوخت جایگزین در موتورهای دیزل فعلی می باشد. بیودیزل استرهای اسید چرب است که از روغن های گیاهی یا چربی های حیوانی تولید بیودیزل می شود، اما این روغن ها به عنوان غذا مطرح بوده و نمی توانند منابع مناسبی برای تولید سوخت باشند. در این میان میکروجلبک ها با قابلیلت رشد سریع و تولید حجم بالای روغن می توانند به عنوان منبعی برای تولید بیودیزل، می توانند مطرح باشند. میکروجلبک ها نسبت به گیاهان روغنی دارای درصد روغن بیشتری می باشند و قابلیت پرورش در آب و هوای مختلف را دارند. فرآیند تولید بیودیزل از میکروجلبک شامل سه مرحله پرورش، روغن کشی و تبدیل روغن به بیودیزل می باشد که در این تحقیق به نحوه انجام این سه مرحله پرداخته شده است.
دکتر افسانه سادات لاریمی، دکتر علی اکبر اصغری نژاد،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
در سالهای اخیر به دلیل درک این حقیقت که نفت خام محدود است و با انتشار گازهای گلخانهای و گازهای خطرناک سلامتی انسان به خطر میافتد، مجدداً استفاده از روغن گیاهی به عنوان سوخت در موتور اشتعال تراکمی مورد توجه قرارگرفته است. هدف از این پژوهش، مروری بر ساخت و مطالعه واکنش نانوکاتالیستهای ناهمگن اصلاح شده برای تولید بیودیزل به روش تبادل استری شدن با استفاده از روغنهای دورریز به عنوان سوخت جایگزین گازوییل فسیلی میباشد. بر این اساس، در مقاله حاضر ابتدا تاریخچه تولید بیودیزل بیان میشود و در ادامه فرایندها و روشهای تولید بیودیزل معرفی خواهند شد. در انتها کاتالیستهای همگن و ناهمگن مورد استفاده در تولید بیودیزل بررسی میشوند و مزایا و معایب هر یک برشمرده خواهند شد.
شعبان قوامی جولندان، سید محمد صفی الدین اردبیلی، احمد مستعان،
دوره ۲۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
هر ساله گیاهان کشاورزی مختلفی برای تغذیه انسان، خوراک دام و مصارف صنعتی در جهان کشت میشوند که بخش قابل توجهی از آنها به دلیل کاشت و برداشت غیر استاندارد، فرآوری نادرست و همچنین آفات از بین میرود. در این تحقیق به پتانسیل سنجی ضایعات تولیدی از محصول خرما در استان خوزستان به عنوان قطب کشاورزی کشور ایران پرداخته شده است. حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از محصول تولید شده خرما بسته به نوع محصول و منطقه کشت شده به ضایعات تبدیل میشود که پتانسیل بسیار خوبی به منظور تولید سوختهای زیستی را دارد. بر اساس نتایج بدست آمده در این تحقیق، با توجه به ظرفیت حدود ۶/۴ میلیون اصله نخل موجود در استان خوزستان می توان سالانه حدود ۳۱۳ هزار تن برگ خرما و حدود ۴۹ هزار تن ضایعات بصورت هسته خرما بدست آورد. همچنین، از ضایعات برگ خرما نیز می تواند حدود ۳۱ میلیون لیتر بیواتانول تولید نمود. همچنین، نتایج این تحقیق نشان داد میزان استحصال بیوبوتانول، بیواتانول، بیوگاز و بیوهیدروژن به ترتیب ۲۶/۰ میلیون لیتر، ۰۱/۱ میلیون لیتر، ۷۱/۱ میلیون کیوبیک و ۷۱/۰ میلیون کیوبیک از ضایعات میوه خرما می باشد. ضایعات هسته خرما نیز پتانسیل تولید حدود ۵ هزار تن بیودیزل نیز دارا می باشد. این حجم از تولید سوخت بیودیزل و بیواتانول از ضایعات خرما می تواند به عنوان افزودنی به سوخت دیزل و بنزین مورد استفاده قرار گرفته و می تواند در صرفه جویی و کاهش استفاده از سوختهای فسیلی و در نهایت کاهش آلایندگی در استان خوزستان بسیار مفید باشند.