۱۸ نتیجه برای شاخص
حسین بهرامی ، احمدرضا توکلی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۸۳ )
چکیده
محصولات شیمیایی این کارخانه شامل فرمالین ، چسب صنعتی ، پودر ملامین فرمالدئید ، پودر اوره و چسب خشک میباشد . حدود ۵/۱ میلیون مگاوات ساعت انرژی الکتریکی و ۶/۲ میلیون متر مکعب گاز طبیعی سالانه در این واحد صنعتی مصرف می شود . براساس مطالعه ممیزی انرژی و اندازه گیری واقعی مصرف برق و سوخت ، مصرف انرژی به ازاء واحد محصول تولیدی ( مصرف ویژه انرژی ، SEC ) برای واحدهای مختلف تعیین گردیده است . ...
محمد علی شفیع زاده، عبدالرضا کرباسی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۵-۱۳۸۴ )
چکیده
مقاله حاضر در برگیرنده نتایج حاصل از بررسی سیاست های بهره وری انرژی و شاخص های آن در ۵۶ کشور عضو شورای جهانی انرژی می باشد که از هر دو گروه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه از جمله کشور ایران انتخاب شده اند . به این منظور پرسشنامه مفصلی به همه کشورهای انتخاب شده ارسال گردید که طی آن وضعیت شاخص های اصلی بهره وری انرژی در سطح ملی مورد سنجش قرار گرفت . شاخص های مدنظر عبارت بودند از : برچسب انرژی ، قوانین انرژی در ساختمان ها ، یارانه ها ، ممیزی های انرژی ( صنعت و ساختمان ) ، معیارهای مصرف انرژی ، مراکز اطلاعات انرژی و ...
سید فرید قادری، شهروز بامداد،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۵-۱۳۸۴ )
چکیده
مطالعه روند تابع مصرف انرژی الکتریکی می تواند جهت تحلیل و همچنین پیش بینی مصرف برق در آینده مورد استفاده قرار گیرد . با برازاندن یک تابع به مصرف برق با توجه به معیارهای آماری ، و آگاهی از الگوی مصرف گذشته می توان یک ارتباط منطقی و ریاضی برای مصارف و سایر پارامترهای مؤثر بر آن پیدا کرد که جهت دستیابی به مصرف آینده برق کمک می نماید . هدف این مقاله ، برآوردن کردن تابع مصرف با توجه به روند گذشته مصرف برق می باشد . چهار تابع مورد بررسی قرار گرفته و برای هر چهار تابع شاخص های آماری محاسبه می گردند . با توجه به این شاخص ها ...
عباس عباسی، رضا عفت نژاد، سید محمد صادق زاده، عباس صالحیان،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۷ )
چکیده
در مقاله حاضر، روش آزمون استاندارد فن کویل ها تشریح و متوسط مصرف انرژی فن کویل های ساخت داخل بطریق تجربی و استاندارد تعیین شده است. با مقایسه شاخص مصرف انرژی ( وات/ دبی هوا یا وات / ۱۰۰۰ بی تی یو در ساعت) فن کویل های داخل و خارج، رده بندی فن کویل های ساخت داخل برای سه دوره سه ساله و برچسب انرژی آن پیشنهاد شده است.
مولود شیوا، مینو غلامی، امیر صفار،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده
به منظور سیاست گذاری مناسب در حوزه فن آوری پیل سوختی لازم است تا وضعیت این فن آوری در کشور مورد پایش قرارگرفته و ارزیابی گردد. ارزیابی هر فن آوری نیازمند شناسایی شاخص های مرتبط با حوزه فن آوری است. در این مقاله، ارزیابی فن آوری پیل سوختی با استفاده از برخی شاخص های خاص علم و فن آوری(مقالات و ثبت اختراعات) انجام می شود. این ارزیابی، نگرشی بر وضعیت این فن آوری در کشور را ارایه می دهد و زمینه ساز سیاست گذاری های بعدی و توسعه فن آوری پیل سوختی در کشور در راستای تحقق اهداف سند راهبرد ملی توسعه فن آوری پیل سوختی خواهد بود. نتیجه این ارزیابی جایگاه ایران در این دو حوزه روشن می نماید.
مهندس ساره صانعی، دکتر هادی زاینده رودی، دکتر علیمراد خواجه زاده،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده
افزایش آمار بی رویه جرم وجنایت در سطح جهان،جامعه بشری را از لحاظ اقتصادی،اجتماعی ،فرهنگی ،امنیتی به شدت تهدید می کند.از این رو در این پژوهش تاثیر عوامل و شاخصهای روشنایی و نورپردازی فضاهای شهری ، بر امنیت محلات مورد مطالعه قرار گرفته است. روش تحقیق در این پژوهش ، تحلیلی - توصیفی است و عمده داده های پژوهش از طریق مشاهده و برداشت میدانی در محدوده محلات شهری بدست آمده اند.برای رتبه بندی سطوح امنیت شش شاخص ،روشنایی معابر اصلی،میزان مصرف انرژی برای روشنایی معابر،روشنایی کوچه ها و پیاده راهها،روشنایی ناشی از نشانه های شهری، روشنایی پارکها و نورپردازی جلوخانها مورد بررسی قرار گرفت . سپس با استفاده از مدل وزن دهی آنتروپی ضریب تاثیر هر یک ازپارامترها در کیفیت امنیت محله محاسبه و با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی معکوس سطوح کیفی هر محله و سطح ایده ال مشخص شد.بر اساس این مطالعات از شاخصهای بررسی شده شاخصهای، روشنایی معابر فرعی و پیاده راهها و همچنین شاخص روشنایی ناشی از نشانه های شهری بالاترین و شاخص میزان مصرف انرژی برای روشنایی معابرپایین ترین ضریب تاثیر را به خود اختصاص دادند.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی انرژی مصرفی در تولید پیاز خوراکی به دو روش بذرکاری و نشاکاری و ارائه راهکارهایی برای کاهش مصرف انرژی اجرا گردید. برای تعیین میزان انرژیهای نهاده و ستانده محصول پیاز، پرسشنامهای تنظیم و نوع و میزان نهادههای مصرفی در مراحل مختلف تولید و نیز عملکرد محصول برداشت شده در آن توسط زارعین پیاز تکمیل شد. بر اساس نتایج، نسبت انرژی ستانده به نهاده در دو روش بذرکاری و نشاکاری به ترتیب ۸۲/۰ و ۹۵/۰ برآورد شد. خالص افزوده انرژی (بهره خالص انرژی) در روش بذرکاری و نشاکاری به ترتیب ۸/۵۲۳۵۸- و ۲/۱۴۳۳۳- مگاژول در هکتار به دست آمد. اندازهگیری بهرهوری انرژی نشان داد که این شاخص در روش بذرکاری ۲۴/۰ و در روش نشاکاری ۲۹/۰ کیلوگرم بر مگاژول میباشد. محاسبه شدت انرژی بیانگر آن بود که به ازای تولید یک کیلوگرم پیاز در روش بذرکاری و نشاکاری به ترتیب به ۱۳/۴ و ۴/۳ مگاژول انرژی نیاز است که از صرفهجویی ۵/۲۱ درصدی انرژی در روش نشاکاری حکایت دارد. کاربرد روشهای آبیاری جدید، ماشینهای مناسب کاشت و برداشت و توجه به توصیه کارشناسان کشاورزی در امر مصرف کود، سم و بذر، نقش اساسی در کاهش مصرف انرژی و هزینه های تولید پیاز ایفا میکند.
رضا ابراهیمی، کمال امیدوار، اعظم غلام نیا، منیره محمدی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده برآورد تابش خورشیدی روزانه(Rs) برپایه پراسنجهای هواشناختی اندازهگیری شده در سطح افقی زمین به صورت گسترده در زمینههای مختلف به کار برده میشود. به دلیل مشکلات اقتصادی و فنی، اندازهگیری تابش در همه مناطق ممکن نیست و باید براساس مدلهای ریاضی به گونهای آن را تخمین زد. یکی از روشهای متداول برای تخمین تابش خورشیدی رسیده به زمین، استفاده از متغیرهای دمایی و جغرافیایی در هر مکان است. در این مقاله تلاش شده تا یک مدل عمومی برای تخمین Rs برای مناطق خشک و نیمهخشک ایران معرفی گردد. در پژوهش حاضر پس از بررسی و مرور پیشینه علمی موضوع برای برآورد Rs، ابتدا دادههای تابش خورشیدی رسیده به زمین(Mj m-۲ d-۱)، دما، رطوبت نسبی هوا و ... در مقیاس زمانی روزانه از سه ایستگاه سینوپتیک کرمان، مشهد و یزد که جزء مناطق خشک و نیمه خشک مرکزی ایران هستند، در دوره آماری ۱۳۵۰ تا ۱۳۹۰ از سازمان هواشناسی کشور(IRIMO) اخذ گردید. سپس دادههای موجود مورد بررسی قرار گرفته و دادههای پرت و دارای خطا حذف شدند. در ادامه میانگین روزانه دادههای مذکور محاسبه گردید و با استفاده از تحلیل رگرسیون چندین مدل توسط نرمافزار MATLAB محاسبه شد. براساس نتایج به دستآمده مدل ۲ و ۵ برازندهترین مدل برای مناطق خشک و نیمه خشک ایران هستند. علاوهبراین، به دلیل اینکه این دو مدل برپایه عرض جغرافیایی میباشند میتوان آنها را در تخمین تابش خورشیدی روزانه سایر نقاط جهان بخصوص مناطقی با عرض جغرافیایی مشابه به کار برد.
رسول لقمانپور زرینی، حسن نبی پور افروزی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مطالعه، تحلیل انرژی و اقتصادی کنجد با توجه به شاخصهای مختلف انرژی و اقتصادی انجام شد. دادههای لازم به صورت تصادفی و با روش پرسشنامهای از ۵۰ مزرعه تولید کنجد استان مازندران جمعآوری شدند. بیشترین سهم انرژی مصرفی در تولید کنجد مربوط به انرژی کود شیمیایی و کمترین آن مربوط به انرژی سموم شیمیایی بود. نتایج حاصله از این تحقیق نشان داد که نسبت انرژی، بهرهوری انرژی، انرژی ویژه و انرژی خالص بهدست آمده بترتیب برابر ۰۶/۱، ۰۷/۰ کیلوگرم بر مگاژول، ۸۰/۱۳ مگاژول بر کیلوگرم و ۸۲/۱۵۹۲ مگاژول بر هکتار میباشد. همچنین شاخصهای اقتصادی مورد مطالعه این تحقیق شامل سود خالص، سود ناخالص، بهرهوری تولید و نسبت سود به هزینه بترتیب برابر ۱۸۹۲۵۷۱۸ ریال بر هکتار، ۳۰۰۲۰۷۱۸ ریال بر هکتار، ۰۳۷/۰ کیلوگرم بر ۱۰۰۰ ریال و ۵۱/۱ برآورد شد. نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف انرژی در بخش نهادههای تولید کنجد در استان مازندران به درستی مدیریت نشده و عملیات مربوط به توزیع کود و سموم شیمیایی باید با دقت بیشتر و با تکنولوژی بهتری صورت پذیرد.
عباسعلی ابونوری،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
شاخص شدت انرژی بیانگر میزان مصرف حامل های انرژی به ازای یک واحد فعالیت (تولید و یا ارزش افزوده) می باشد. با توجه به نقش و اهمیت این شاخص در اقتصاد کشورها، در این مقاله به بررسی عوامل و شاخص های منتخب بر شدت انرژی در کشورهای OECD طی بازه زمانی۲۰۱۴-۲۰۰۲ پرداخته شده است و از مدل اقتصاد سنجی داده های پانل و از روش تعمیم یافته گشتاورها (GMM) استفاده شده است. در طی سالهای مورد بررسی در این تحقیق، شدت انرژی در دوره گذشته، میزان تولید ناخالص داخلی، نرخ ارز، شاخص توسعه انسانی، تعداد کاربران اینترنت از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر شدت انرژی در کشورهای مورد بررسی بوده اند. ضمن آنکه قیمت انرژی نیز عاملی است که توانسته بر تقاضای انرژی و بالتبع بر شدت انرژی تاثیر گذار باشد. نتایج بیانگر آن است که میان قیمت انرژی، تولید ناخالص داخلی ، نرخ ارز و تعداد کاربران اینترنت با شدت انرژی رابطه معکوس و معنادار و میان شدت انرژی دوره قبل، شاخص توسعه انسانی با متغیر مذکور رابطه مستقیم و معناداری برقرار است.
حامد موسی زاده، منصور حسینی فیروز،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مطالعه امکانسنجی استفاده از منابع انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق دورافتاده بصورت مستقل از شبکه توزیع برق و با هدف تأمین برق با هزینه کمتر و با درنظرگرفتن تأمین مطمئن بار بههمراه بررسی شاخص قابلیت اطمینان سیستم صورت میگیرد. عموماًهدف اصلی طراحی وتوسعه شبکه های توزیع، پاسخ به رشد مصرف برق با حداکثر کارایی اقتصادی به نحوی است که محدودیتهای حاکم برسیستم نقض نگردد. وجود المانهای زیاد درشبکه های توزیع و فوق توزیع که متغیرهای تصمیم گیری زیادی را به دنبال دارد، مسأله طراحی و توسعه این شبکه ها را با مشکل روبرو کرده است. پیدایش منابع تولید پراکنده در سیستم های توزیع ضمن تغییر مراحل بهره برداری از این سیستمها، این امکان را برای این شرکت ها فراهم نموده است تا بتوانند سیستم هایی با هزینه پایین تر را طراحی نمایند. در این مطالعه هدف ، کمینه سازی هزینه های سیستم ترکیبی برق آبی، بادی، خورشیدی و باتری به همراه محاسبه شاخص LPSP سیستم توسط الگوریتم GSO اجرا شده است. مساله برای طراحی بلند مدت شبکه و در طول ۲۰ سال طراحی و اجرا می گردد.
سمانه باقری، حبیب انصاری سامانی،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
اثر بحران های مالی بر بازار نفت اوپک، برای ما به عنوان یکی از اعضای مهم اوپک و یک کشور صادرکننده نفت، که دارای اقتصاد وابسته به نفت است، اهمیت دارد. این پژوهش به بررسی چهار شبکه، قبل از بحران مالی، بحران مالی آمریکا، بحران بدهی اروپا و بعد از بحران مالی، با استفاده از شاخص سرریز و شبکه پیچیده برای دوره زمانی ۲۰۰۷-۱-۲ تا ۲۶-۸-۲۰۱۹ میپردازد. نتایج نشان میدهد در زمان بحران مالی آمریکا و بحران بدهی اروپا، بازار سهام نیویورک به عنوان گره پل عمل میکند و شوک وارده را به بازارهای دیگر انتقال میدهد. در زمان بحران مالی آمریکا، بیشترین آسیب را بازار نفت اوپک و بازار سهام اروپا داشتند، که آسیب به این بازار، سبب ایجاد بحران مالی اروپا، در دوره بعد شد. این پژوهش برای نخستین بار به بررسی این بازارها، با روشهای ذکر شده میپردازد. در زمان بحران بدهی اروپا بیشترین آسیب را بازار نفت اوپک در شبکه داشته است. این پژوهش به سیاستگذاران برای اتخاذ سیاستهای مناسب در زمان بحرانهای مالی کمک میکند.
محمد شریف کریمی، آزاد خانزادی، لیلا امیریان،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
اثر بازگشتی به واکنش هایی اطلاق میشود که نسبت به پیشرفت تکنولوژی و افزایش کارایی انرژی وجود دارد و این واکنشها مانع رسیدن به هدف مورد نظر به طور کامل میشود. در این پژوهش به منظور بررسی تأثیر اثر بازگشتی انرژی بر ارزش افزوده بخش صنعت ایران، ابتدا با تخمین تابع تولید با روش حداقل مربعات معمولی (OLS) و با استفاده از شاخص میانگین لگاریتمی دیویژیا (LMDI) اثر بازگشتی در صنعت و برای سالهای ۱۳۶۶ تا ۱۳۹۶ محاسبه گردیده است. که نتایج حاکی از آن است که اثر بازگشتی انرژی صنعت در دوره مورد مطالعه، روند نزولی داشته است. جهت دستیابی به هدف اصلی پژوهش و با بهرهگیری از روش خودرگرسیون با وقفه توزیعی (ARDL)، تأثیر اثر بازگشتی انرژی بر ارزش افزوده صنعت مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تخمین حاکی از آن است که در کوتاه مدت و بلند مدت رابطه منفی و معناداری بین اثر بازگشتی و ارزش افزوده صنعت وجود دارد. اما رابطه موجوی سرمایه بخش صنعت با ارزش افزوده مثبت و معنادار میباشد. از طرفی اثر بازگشتی نسبت به سرمایه تاثیر بیشتری بر روی ارزش افزوده دارد که این تاثیرگذاری در بلندمدت بیشتر از کوتاه مدت می باشد. ضریب تصحیح خطا (ECM) نیز ۰,۴۷- است که نشان میدهد در صورت بروز شوک اقتصادی در دوره فعلی ۰,۴۷ از عدم تعادلهای دوره گذشته تعدیل میشود.
بهروز الفی، میلاد دادجو،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
بخش ساختمان یکی از عمدهترین مصرفکنندگان انرژی و تولیدکنندگان گازهای گلخانهای است. ممیزی انرژی نیز از روشهای مؤثر برای شناسایی بهرهوری و صرفهجویی در مصرف انرژی است. شاخص مصرف انرژی در دانشگاه آزاد اردبیل در سال نود و هشت KWh/m^۲ ۹۳۵ بوده که موجب انتشار ۴۶۲۳ تن گازهای گلخانهای در آن سال شده است و نشان دهنده وضعیت نامناسب مصرف انرژی در این دانشگاه است. از آنجائیکه ۹۱% مصرف کل انرژی در این واحد سهم مصرف گاز طبیعی است ضروری است برای کاهش شاخص مصرف انرژی بیشتر در این بخش سرمایهگذاری شود. بررسی اقدامات پیشنهادی و پیادهسازی شده از اهداف این مقاله است. طرح هوشمندسازی موتورخانه و استفاده از آبگرمکن خورشیدی از جمله پیشنهاداتی است که میتواند وضعیت مصرف انرژی را بهبود ببخشد. اندازهگیری شدت روشنایی، کاهش دیماند قراردادی، اصلاح تابلوی بانک خازنی، تصویربرداری حرارتی از تأسیسات الکتریکی و مکانیکی و بررسی اقتصادی هر یک از موارد فوق از کارهایی است که پیادهسازی آن موجب صرفهجویی، کاهش شاخص مصرف انرژی و انتشار آلایندهها میشود.
سجاد سعدی، جواد غلامی، مسعود علیلو،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده
در این پژوهش، روشی محاسباتی برای ردهبندی مصرف انرژی سیستم روشنایی در ساختمانها ارائه شده است. به منظور ردهبندی مصرف سیستم روشنایی ساختمان، ابتدا با استفاده از روش لومن مبتنی بر شاخص فضا، شدت روشنایی فضاهای مختلف ساختمان مدلسازی میشود. سپس، شاخص نسبت انرژی روشنایی ساختمان با توجه به نسبت شدت روشنایی ساختمان مورد مطالعه به شدت روشنایی ساختمان استاندارد مدلسازی میشود. به منظور کاربردیتر کردن روش پیشنهادی، پارامترهای زمانی و مکانی نیز در رابطه نسبت انرژی روشنایی ساختمان در نظر گرفته میشود. به عبارت دیگر، نسبت انرژی روشنایی ساختمان با در نظر گرفتن مصرف انرژی در طول روز، مصرف انرژی در طول شب، مدت زمان در دسترس بودن نور خورشید در روزهای مختلف سال، شرایط آب و هوایی و متراژ فضاهای مختلف ساختمان مدلسازی میشوند. در نهایت، با پیادهسازی نسبت انرژی روشنایی ساختمان و بیان نحوه محاسبه پارامترهای مختلف آن، ردهبندی مصرف انرژی سیستم روشنایی ساختمان با استفاده از ردههای انرژی A+++ تا G ارائه میشود. با توجه به نتایج پژوهش و ردهبندی ارائه شده، اگر مصرف انرژی سیستم روشنایی یک ساختمان حداکثر ۱۰ درصد بیشتر از مصرف سیستم روشنایی ساختمان استاندارد باشد، شایستگی برخورداری از برچسب انرژی A را دارا است.
عباس ملکی، علیرضا اسقانیان،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده
یکی از مسائل مهم در شرایط کنونی کشور، توزیع یارانههای انرژی بصورت عادلانه بین اقشار مختلف جامعه میباشد. ایران در طول سالهای متمادی همواره یکی از کشورهای با بیشترین سهم پرداخت در توزیع یارانههای انرژی بوده، اما بعلت هدفمند نبودن نظام توزیع یارانهها، نه تنها توزیع ثروت بصورت عادلانه و کارا صورت نگرفته، بلکه منجر به کاهش بودجه عمومی دولت، افزایش مصرف انرژی، قاچاق انرژی، افزایش آلودگی محیطزیست، و کاهش بهرهوری انرژی در سالهای گذشته شده است. آزادسازی قیمت حاملهای انرژی و بازتوزیع منابع عمومی حاصله یکی از رویکردهایی است که همواره از آن بعنوان یکی از راهکارهای برونرفت از این شرایط یاد میشود که البته چنانچه با رضایت اجتماعی همراه نباشد میتواند هزینههای جبرانناپذیری مشابه اتفاقات سالهای اخیر را به همراه داشته باشد. اما بواقع کلید حل مساله در پاسخ به این پرسش نهفته است که هر مصرفکننده شایستگی دریافت چه میزان یارانه انرژی را دارد؟ پاسخ به این پرسش ابزاری تحت عنوان رتبهبندی را برای اندازهگیری میزان شایستگی افراد جهت دریافت یارانههای انرژی مطرح میسازد. در پژوهش حاضر با تکیه بر ادبیات رتبهبندی نظام جدیدی تحت عنوان نظام توزیع هوشمند یارانههای انرژی براساس رتبهبندی معرفی و شاخصهای لازم جهت سنجش بنگاههای اقتصادی تبیین شدهاند. این شاخصها به سه دسته شاخصهای مالی، شاخصهای اقتصاد انرژی، و شاخصهای زیستمحیطی تقسیمبندی شدهاند.
آقای علی اکبر اکبری، آقای حسین کریمیان فرد،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده
امروزه مسائلی همچون تجدید ساختار، مسائل زیست محیطی، مشکلات و محدودیتها در خطوط انتقال و توزیع ، سبب ورود روز افزون سیستمهای تولید پراکنده (DG) شده است. واحدهای تولید پراکنده با توجه به مشخصات، تکنولوژی و مکان اتصال به شبکه، میتوانند باعث تأثیرات مثبتی از جمله بهبود پروفیل ولتاژ، کاهش تلفات توان و قابلیت اطمینان در شبکههای توزیع شوند؛ بنابراین با افزایش استفاده از منابع تولید پراکنده و همچنین مسائل فنی و مالی این تکنولوژیها، مسائل جدیدی از جمله تعیین ظرفیت و مکان اتصال این تجهیزات به شبکه مورد بررسی قرار گرفته است. مسئله بازآرایی شبکه توزیع نیز، یکی دیگر از مسائل بهینه سازی در شبکه های توزیع می باشد، به طوری که بدون نیاز به تجهیز جدیدی، شبکه را به منظور هدف مورد نظر بهینه می کند. در این مقاله با استفاده از یک مدل بهبودیافته الگوریتم بهینهسازی مبتنی بر آموزش و یادگیری (TLBO)، شبیهسازی هم زمان مسئله مکان یابی تولید پراکنده و مسئله بازآرایی شبکه توزیع را، به منظور بهینه کردن پروفیل ولتاژ، افزایش شاخص پایداری ولتاژ و کاهش تلفات توان شبکه انجام می دهیم. روش پیشنهادی با سناریو های مختلفی بر روی شبکه های شعاعی ۳۳ شینه و ۶۹ شینه اجرا شده است که نتایج بدست آمده بعد از مقایسه با دیگر روش ها، کارآمدی روش پیشنهادی را نشان می دهد.
اسماعیل قاسمی کفرودی، محمدرضا حبیبی، زینب سبحانی، محمد خالدی سردشتی، محمدعلی مانیان،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده
امروزه سیستمهای تولید همزمان برق و حرارت با توجه به کاهش تلفات، راندمان بالا و کمک به امنیت شبکه مورد توجه کشورهای توسعهیافتهی دنیا برای مصارف مسکونی قرار گرفتهاند. برای استفاده از این سیستمها در کشور ابتدا باید بازار هدف آن مشخص گردد، سپس با بررسی شرایط اقتصادی و ایجاد طرحهای حمایتی به تشویق مصرفکنندگان مسکونی برای استفاده از این سیستمها پرداخته شود.
بدین منظور در مقالهی حاضر، ابتدا مناسبترین استان برای استفاده از اینگونه سیستمها انتخاب و سپس با استفاده از میزان مصرف برق و گاز منازل مسکونی مقایسهای بین سیستم رایج و استفاده از سیستم mCHP
انجام گردید و با توجه به قیمتهای واقعی تحلیل اقتصادی انجام و در ادامه میزان انتشار آلایندههای هوا برای هر دو سیستم مطالعه شد. نتایج نشان میدهد که استان تهران بهترین استان برای بازار این محصول میباشد. همچنین با توجه به تعرفههای کنونی استفاده از این سیستم میتواند پس از ۶ سال بازگشت سرمایه داشته باشد، از طرفی مقادیر تولید آلایندههای
،
،
و
از سیستم رایج به ترتیب ۹/۶۰ ، ۳/۶۰ ، ۷/۵۴ و ۱۰۰ درصد بیشتر از mCHP
میباشد. نهایتا با توجه به بحثهای اقتصادی و زیستمحیطی، استفاده از سیستم تولید همزمان با کمک سیاستهای حمایتی ضمن بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش گازهای گلخانهای قدم مهمی در جهت توسعه کشور میباشد.