:: دوره 21، شماره 4 - ( 12-1397 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 74-53 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عوامل موثر در شکل گیری معماری پایدار با تاکید بر فرم بنا (نمونه موردی شهرستان سوادکوه)
معصومه احمدزاده سرخکلائی* ، ماریا کرد جمشیدی
موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی طبری ، m_ahmadzadeh_architect@yahoo.com
چکیده:   (2732 مشاهده)

گسترش شهرها و همچنین نیاز روز افزون انسانها به انرژی، موجب آن شد تا انسانها درپی یافتن راهکارهایی برای استفاده از انرژی تجدیدپذیر باشند. با توجه به اهمیت موضوع، پژوهشهایی نیز در عرصه معماری صورت گرفته است و در آن یکی از مهمترین اهداف توسعه پایدار کاهش مصرف انرژی در بخش ساختمان عنوان شده است. این هدف با ارائه الگوی معماری مناسب همساز با اقلیم قابل حصول می باشد.

 از جمله عوامل تاثیرگذار بر معماری اقلیمی جهت گیری و فرم کانسپت ساختمانهاست که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته اند. این مقاله در راستای توسعه پایدار، با هدف دستیابی به فرم و جهت گیری مناسب ساختمانهای مسکونی در شهرستان سوادکوه، اقلیم ومعمای بومی این منطقه را بررسی میکند. روش مطالعه تحلیلی کیفی بوده و ساختمانهای مسکونی با قدمت 40 سال را با استفاده از نرم افزار مدلسازی دیزاین بیلدر تحلیل شده اند. نتایج این مطالعه نشان داد که با توجه به آب و هوای سرد منطقه، بهره گیری از انرژی خورشیدی باید در اولویت طراحی معماری قرار گیرد. به همین منظور کشیدگی ساختمانها در جهت شرقی-غربی و با کانسپت L مناسبترین پاسخ برای استفاده از انرژی خورشیدی و کاهش مصرف انرژی در ساختمانهای مسکونی می باشند.

واژه‌های کلیدی: معماری پایدار، معماری بومی، جهت قرارگیری بنا، فرم بنا، شهرستان سوادکوه
متن کامل [PDF 847 kb]   (2358 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ساير موضوعات مرتبط با انرژي
دریافت: 1395/8/10 | پذیرش: 1398/9/10 | انتشار: 1399/1/5


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 4 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها