[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
آمار نشریه::
مقالات آخرین شماره::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نشریه برنامه ریزی و سیاستگذاری انرژی
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 542
نرخ پذیرش: 39.8
نرخ رد: 60.2
میانگین داوری: 213 روز
میانگین انتشار: 297 روز
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۱ نتیجه برای مرادی

محمدحسن پنجه شاهی، مجید عمید پور، علیرضا مرادی،
دوره ۹، شماره ۶ - ( بهمن ۱۳۸۴ )
چکیده

در مدلی که ارائه می شود ابتدا با تحلیل اکسرژی سیستم مقادیر مربوط به تلفات اکسرژی در نیروگاه توربین گاز مشخص می شود . همچنین تلفات اکسرژی مربوط به دفع دی اکسید کربن به محیط نیز محاسبه می گردد . سپس هزینه تمام شده برق تولیدی در نیروگاه توربین گاز محاسبه شده و نهایتا با توجبه به چند دیدگاه مالیات اکسرژی محاسبه و تعیین می گردد ؛ یکی دیدگاه هزینه تمام شده به ازای تولید یک واحد انرژی الکتریکی و دیگری دیدگاه هزینه اکسرژی سوخت ...

محمدحسین مرادی، علی خندانی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

مباحث اقتصادی و قابلیت اطمینان برای مصرف کنندگان از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد که در تصمیم‌گیری‌های آنان در مورد نحوه تامین انرژی تاثیرگذار است. از طرفی، ریز شبکه‌ها، شبکه‌های جدیدی هستند که می‌توانند انرژی را برای مصرف کنندگان تامین نمایند. در این مقاله، ۴ روش تامین انرژی الکتریکی از نظر اقتصادی و قابلیت اطمینان با هم مقایسه می‌شوند. این ۴ سناریو عبارتند از: تامین انرژی تنها به وسیله شبکه؛ شبکه و منابع تولید پراکنده؛ ریز شبکه به تنهایی و ریز شبکه متصل به شبکه بالادست. تابع هدف ۲ بعدی پیشنهادی، شامل هزینه ثابت و جاری تامین انرژی و قابلیت اطمینان می‌باشد که با استفاده از روش وزن‌دهی، جواب بهینه آن برای ۴ سناریو محاسبه و مقایسه می‌شود. در ضمن، به منظور محاسبه قابلیت اطمینان این سناریوهای تامین انرژی، دو حالت بارها بر روی یک فیدر و بارها بر روی فیدرهای مجزا در نظر گرفته می‌شوند. روش پیشنهادی در این مقاله با روش مشابه مقایسه گردیده که نتایج نشان از کارآمد بودن و کاربردی‌تر بودن روش فوق دارد.
هاجر باقری طولابی، محمدحسن مرادی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

بازآرایی شبکه های توزیع برق، بالاخص در حضور سیستم های اتوماسیون، یکی از اهداف بهره برداری در شبکه های قدرت محسوب می شود. بازآرایی را می توان با اهداف متنوعی انجام داد که کاهش تلفات یکی از مهمترین آنهاست. در این مقاله، عملیات بازآرایی با ترکیب جدیدی از الگوریتم زنبورها و تئوری گراف، با کمک تابع هدف چندمنظوره بدیع و نسبتاً کاملی جهت کاهش تلفات، نامتعادلی توان در فیدر، تعداد عملیات سوئیچینگ و بهبود پروفیل ولتاژ صورت گرفته است. از الگوریتم زنبورها برای انجام عملیات بازآرایی چند منظوره و از تئوری گراف جهت بررسی وضعیت شعاعی شبکه ضمن تغذیه همه بارها پس از بازآرایی بهره گرفته شده است. برنامه مورد نظر جهت بازآرایی شامل ترکیب این دو تکنیک ، در محیط نرم افزار مطلب نوشته شده و بر روی یک شبکه نمونه ۳۳ باسه و ۱۲,۶۶ کیلوولت آزمایش شده است. نتیجه نهایی نشان دهنده موفقیت ترکیب این دو تکنیک در معرفی ساختار جدید بهینه ای برای شبکه توزیع می باشد.
هاجر باقری طولابی ، محمدحسن مرادی، سحر باقری طولابی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده

میزان تابش خورشید، مهم ترین پارامتر جهت طراحی و توسعه سیستم های مختلف انرژی خورشیدی است. به منظور برآورد تابش خورشیدی، مدل های مختلفی توسط محققان پیشنهاد شده اند که لزوم نصب تجهیزات گران قیمت را در ایستگاه های هواشناسی مرتفع می سازند. معروفترین این مدل ها مدل انگسترم است. به دلیل ساختار غیرخطی و وابسته به پارامترهای محیطی این مدل ها، تکنیک های حل قدرتمندی مورد نیاز است. در این مقاله، روش جدیدی جهت برآورد متوسط روزانه تابش خورشیدی در ماه بر روی سطح افقی، بر مبنای مدل آنگسترم و با استفاده از الگوریتم زنبورها با برنامه نویسی در محیط نرم افزار MATLAB معرفی شده است. ضرایب تجربی مدل آنگسترم برای چهار منطقه آب و هوایی مختلف ایران در محیط نرم افزار محاسبه شده و مقدار متوسط روزانه تابش کلی خورشید تخمینی با روش پیشنهادی در ماه برای مناطق نمونه ارائه شده است . مقایسه بین نتایج بدست آمده از روش پیشنهادی و روش های دیگر، کارایی تکنیک پیشنهادی را برای پیدا کردن تابش خورشیدی برای هر چهار منطقه نمونه ایران ثابت می‌کند.
محمدعلی مرادی، مجید عمیدپور،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله با استفاده از یک چارچوب تحلیلی فراگیر، ساختار مصرف انرژی در بخش کشاورزی ایران تحلیل و مدل سازی شده است. بخش کشاورزی بر اساس طبقه بندی آیسیک۱ به ۱۰ زیربخش اصلی شامل زراعت و باغداری، پمپاژ آب، پرورش ماکیان، پرورش دام، گل، گیاه و محصولات گلخانه ای، پرورش قارچ، شیلات و آبزیان، جنگلداری و مراتع و سایر تقسیم بندی شده است. به دلیل ناهمسان بودن زیربخش ها و تفاوت در فرمولاسیون و تحلیل ساختار مصارف انرژی، مدل سازگاری طراحی و در چارچوب نرم افزار لیپ(LEAP) ساخته شد. نتایج نشان می دهد که میزان کل تقاضای انرژی در بخش کشاورزی ایران از ۴۵ میلیون بشکه معادل نفت خام در سال ۱۳۸۹ افزایش یافته و در افق ۱۴۲۰ تحت سناریوهای مختلف در محدود ۴۴ تا ۶۱ میلیون بشکه معادل نفت خام قرار خواهد گرفت. متوسط رشد تقاضای انرژی در بخش کشاورزی تحت هر کدام از سناریوهای مرجع، رشد اقتصادی بالا، رشد اقتصادی پایین، سیاستگذاری انرژی با رشد اقتصادی مرجع، سیاستگذاری انرژی با رشد اقتصادی پایین و سیاستگذاری انرژی با رشد اقتصادی بالا به ترتیب به ۰,۶۵، ۰.۵۶، ۰.۸۳، ۰.۱۹- ، ۰.۲۲- و ۰.۰۹- درصد در سال خواهد رسید.


حسین سیفی، محمد حسن مرادی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

با ازدیاد منابع انرژی پراکنده در قالب واحد‌های تولید پراکنده، ذخیره سازی پراکنده و ترکیبی از این دو، مفهوم ریزشبکه بیش از پیش نمایان شده است. برای بهره برداری بهینه از ریزشبکه‌ها، مدیریت بهینه‌ی منابع انرژی پراکنده در آنها لازم است.هماهنگ سازی واحدهای تولید پراکنده و بارها در یک ریز‌شبکه، نیازمند استفاده از هوش مصنوعی به صورت پراکنده می‌باشد. خدماتی که ریزشبکه ها درآینده فراهم می‌آورند شامل مدیریت انرژی‌های نو و برنامه‌های پاسخ دهی به بار می‌باشد. مصرف کنندگان نیز می‌بایست در مدیریت بار، صرفه جویی در انرژی و بهره برداری اقتصادی شرکت کنند. در بسیاری از سناریوهای مربوط به این خدمات، سیستم مدیریت انرژی بخشی حیاتی جهت هماهنگ سازی ادوات گوناگون موجود درریزشبکه‌های توزیع می‌باشد. در این مطالعه ریز‌شبکه‌ یک ساختمان مسکونی است. اجزای این ریزشبکه معرفی و مدلسازی شده و هدف ارائه‌ی استراتژی بهینه‌ی مدیریت انرژی منابع موجود در ریزشبکه برای ۲۴ ساعت آینده با در نظر گرفتن معیارها و قیود فنی و اقتصادی است.تأثیر باتری در شرکت ریزشبکه در برنامه هاای پاسخ گویی بار به وضوح نشان داده می شود. هم چنین اثر تعرفه های مختلف قیمت بازار روی هزینه بهره برداری ریزشبکه و چگونگی تبادل با شبکه در حالت مختلف مورد ارزیابی قرار می گیرد.


حمدی عبدی، منصور مرادی، علی رستمی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

نفوذ انرژی‌های تجدید پذیر در سیستم قدرت، به ویژه مزارع بادی به دلیل مزایای متعدد، به سرعت در حال افزایش است. ﻟﺰوم لحاظ اﺛﺮات این ﻣﺰارع در ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﺑﺮﻧﺎﻣﻪرﻳﺰی‬ توسعه اﻧﺘﻘﺎل (TEP) به عنوان یکی از بخش‌های بسیار مهم در برنامه‌ریزی سیستم‌های قدرت؛ اﻣﺮی اﺟﺘﻨﺎب ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ است. در اﻳﻦ مقاله، ﻳﻚ روش ﺑﻬﻴﻨﻪ ﺳﺎزی ﭼﻨﺪ ﻫﺪﻓﻪ برای حل ﻣﺴﺌﻠﻪ TEP با بهره‌گیری از پخش‌بار DC پیشنهاد، و در آن ﻋﺪم ﻗﻄﻌﻴﺖﻫﺎی ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﺰارع ﺑﺎدی و ﺑﺎر ﺷﺒﻜﻪ ﺑﻪ ﺻﻮرت‬ اﺣﺘﻤﺎﻻﺗﻲ مدل شده، و ﺗﻮاﺑﻊ ﻫﺪف مشتمل بر‬ ﻫﺰﻳﻨﻪ‌های ﺳﺮﻣﺎﻳﻪﮔﺬاری و تعمیر و نگهداری لحاظ شده‌اند. روش چند هدفه پیشنهادی ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده‬ از الگوریتم رقابت استعماری (ICA) روی ﺷﺒﻜﻪ‌ ﺗﺴﺖ اصلاح شده ۲۴ باسه IEEE-RTS شبیه‌سازی، و نتایج آن جهت بررسی و صحت‌سنجی با نتایج حاصل از الگوریتم ژنتیک (GA) مقایسه شده‌اند.


فرهاد امیری، محمد حسن مرادی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

با افزایش تعداد ریزشبکه‌ها بر میزان پیچیدگی و غیرخطی بودن سیستم قدرت افزوده شده است و کنترل کننده‌های مرسوم کارایی مناسبی در بازه وسیعی از نقاط کار نشان نمی‌دهند. در این مقاله از کنترلر تناسبی-انتگرالی-مشتق‌گیر مرتبه کسری بهینه شده با الگوریتم ترکیبی گرگ خاکستری-جستجوی الگو برای کنترل فرکانس هر یک از مناطق ریزشبکه و نیز کنترل توان بین مناطق متصل به هم استفاده شده است به طوری که عدم قطعیت پارامترهای ریزشبکه‌ها در نظر گرفته شده است. کنترل‌کننده پیشنهادی در حلقه ثانویه هر یک ریزشبکه‌ها قرار داده شده است، عملکرد مناسب و مقاوم در برابر عدم قطعیت پارامترهای ریزشبکهها در شبیه سازها نشان داده شده است. و کنترل کننده پیشنهادی با کنترل کننده مرتبه کسری که پارامترهای توسط الگوریتم گرگ خاکستری و هم چنین کنترل کننده PID مرسوم مقایسه شده است و عملکرد مناسب کنترل کننده پیشنهادی از نظرکاهش زمان نشست، کاهش فراجهش و فروجهش در مقایسه با سایر کنترل کنندها به اثبات رسیده است.
نسرین مرادی مجد، علیرضا انتظاری،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

شهر اهواز، با وسعتی در حدود ۸۱۳۶ کیلومتر مربع با جمعیتی حدود ۱۳۳۸۱۲۶ نفر در جنوب غربی ایران در مرکز استان خوزستان واقع شده است. این شهر با میزان انرژی تابشی دریافتی در روز به طور متوسط۱۹/۵۶ مگاژول در هر متر مربع، میزان کل ساعات آفتابی سالانه به طور متوسط ۲/۳۰۸۸ ساعت، ضریب صافی آسمان بالاتر از ۶۴/۰ و شفافیت هوا بیش از۰۷۶/۰ پتانسیل بالایی را برای بکارگیری سیستم های انرژی خورشیدی دارا می باشد. در این تحقیق جهت امکانسنجی نیروگاه خورشیدی از روش‌های AHP فازی وTOPSIS فازی استفاده گردید. کلیـه معیـارها در ۵ بخش زمین شناسی، زیست محیطی، اقتصادی- اجتماعی، جغرافیایی و اقلیم به‌عنوان محیط‌های اصلی و ۱۴ زیرمعیار جهت امکانسنجی نیروگاه خورشیدی شهر اهواز انتخاب شدند. در نهایت نتایج حاصل از روش AHP فازی نشان داد که معیار اقلیم با وزن ۹۸۳/۰، معیار اقتصادی- اجتماعی با وزن ۲۹۲/۰، معیار زیست محیطی با وزن ۰۶۴/۰ درصد، معیـار زمین‌شناسی با وزن ۰۱۹/۰ و معیارژئومتری با وزن ۰۰۷/۰ به ترتیب دارای بیشترین و کمترین درجه اهمیت می‌باشد. در مجموع زیرمعیـارهای دما، ساعات آفتابی، شدت تابش، جهت تابش، زاویه تابش، فاصله از راه ها، فاصله از خطوط اصلی انتقال نیرو، آلودگی سطحی، فاصله از شهر، فاصله از روستا، باد، کاربری اراضی، فاصله از رودخانه ها، فاصله از گسل، فاصله از کانون زلزله، ارتفاع، فاصله از مناطق حفاظت شده و طول و عرض جغرافیایی و سازند زمین شناسی به ترتیب دارای بیشترین و کمترین اهمیت می باشند. در تکنیک TOPSIS نیز نتایج به این صورت بود که معیار اقلیم با امتیاز ۴۸۳/۱ بیشترین امتیاز و سپس معیار اقتصادی- اجتماعی با امتیاز ۳۰۰/۱، معیار زیست محیطی با امتیاز ۱۲۰/۱، معیار زمین شناسی با امتیاز ۰۸۸/۱ و معیار جغرافیایی با امتیاز ۰۲۸/۱ رتبه‌های بعدی را بدست آوردند. در نتیجه نتایج حاصل از دو روش با یکدیگر مطابقت دارد که نشان‌دهنده صحت و دقت هر کدام از روش‌های یاد شده می‌باشد.
نیما اسفندیاری، محمود مرادی، حسین افراخته، بهمن نوروزپور، محمدتقی روانگرد،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

نقش صنعت برق کشور به اندازه‌ای اساسی است که ادامه فعالیت در بخش‌های مختلف صنایع، کشاورزی و حتی خدمات بدون آن امکان‌پذیر نیست. در این میان اسناد بالادستی این صنعت نقش بسزایی در تعیین مسیر حرکت آن دارد. در این راستا پژوهش حاضر با هدف تحلیل محتوای اسناد بالادستی شرکت برق منطقه‌ای گیلان اجرا شده است. تعداد ۲۹ سند بالادستی و معین انتخاب و تحلیل شدند. طی تحلیل داده-ها در مجموع ۳۵۱ نقطه تمرکز و ۶۶ مقوله در سطوح مختلف اسناد پدیدار شد. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که پنج شاخص «حفاظت از محیط زیست»، «توجه به منابع انسانی»، «رضایت‌مندی مردم و جامعه»، «تحقیق و توسعه» و «مدیریت عرضه و تقاضا و تأمین برق مطمئن و پایدار» از مهم‌ترین محورهای مورد تأکید در اسناد هستند. همچنین نقشه ارتباطات میان مقوله‌های متعدد اسناد در سطوح مختلف در قالب نمودار جامع روابط شاخص‌های مرتبط با صنعت برق تهیه و ارائه شده است.
دکتر صالح رازینی، دکتر محمدحسن مرادی،
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

یکی از روش­های موثر در بهبود بهره­وری سیستم انرژی، استفاده از فناوری تولید همزمان برق و حرارت (CHP) است که می­تواند بازدهی انرژی را در مولدهای برق تا دو برابر افزایش دهد. برای این منظور دسترسی به بارهای حرارتی با مشخصه مناسب در محل نصب مولدها ضروری است. بسیاری از واحدهای صنعتی با تقاضای زیاد انرژی­های الکتریکی و حرارتی مواجه هستند که می­توانند گزینه مناسبی برای توسعه CHP باشند. در این مقاله چارچوبی نظام­مند و کمی برای امکانسنجی نصب CHP در واحدهای صنعتی و انتخاب نوع فناوری CHP ارائه شده است. در این چارچوب با دسته­بندی صنایع و تعریف شاخص­های کلیدی تصمیم، به کمک تحلیل سلسله مراتبی (AHP) به امکانسنجی نصب CHP پرداخته و سپس با ارزیابی تطبیقی بین فناوری­های CHP و فرآیندهای صنعتی، نوع فناوری مناسب برای هر فرآیند صنعتی تعیین شده است. مطالعه موردی در صنایع استان همدان با بازدید از واحدهای صنعتی منتخب صورت گرفته که نتایج بیانگر پتانسیل بالای بسیاری از صنایع برای بهره­گیری از CHP است. همچنین براساس چارچوب پیشنهادی موتورهای رفت و برگشتی در فرآیندهای صنعتی کم دما و توربین­های بخار بازیاب حرارت در صنایع دمای بالا، به عنوان اولولیت­های توسعه تولید همزمان پیشنهاد شده است.

صفحه 1 از 1     

نشریه انرژی ایران Iranian Journal of Energy
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4700